HomeExam100+ Maths General Knowledge Questions And Answers PDF
100+ Maths General Knowledge Questions And Answers PDF
Last Updated: 24 August 2025
Are you good at Maths? Let’s boost your knowledge!
Mathematics Questions whether it be simple as addition or as hard as Abstract Algebra is always there in competitive exams.
The PDF format of all the questions is given at the bottom of this page, Make sure to download it after reading.
We always have heard that if you don’t practice maths you will forget how to solve it, Yes it’s true. Therefore let’s learn something new today.
Let’s try to answer some of the questions on maths that can help you improve your proficiency.
Maths GK Questions And Answers
1. Who is the Father of Mathematics?
Answer: Archimedes
2. Who discovered Zero (0)?
Answer: Aryabhatta, AD 458 Explanation: Aryabhatta invented zero but he didn’t give any symbol for zero, Brahmagupta was the first to give a symbol for zero and rules to compute with zero.
3. What is the average of thefirst 50 natural numbers?
Answer: 25.5
4. When is Pi Day celebrated around the world?
Answer: March 14
5. The value of Pi?
Answer: 3.14159
6. Value of cos 360°?
Answer: 1
7. Angle greater than 180 degrees but less than 360 degrees are called?
Answer: Reflex Angles
8. Who discovered the laws of the lever and pulley?
Answer: Archimedes
9. Scientist who was born on Pi Day?
Answer: Albert Einstein
10. Who discovered Pythagoras Theorem?
Answer: Pythagoras of Samos
11. Who discovered the Symbol Infinity “∞”?
Answer: John Wallis
12. Father of Algebra?
Answer: Muhammad ibn Musa al-Khwarizmi (Persian Mathematician)
13. Who discovered Fibonacci Sequence?
Answer: Leonardo Pisano Bigollo
14. First person to use the Greek letter pi (π) to denote the constant?
Answer: William Jones in 1706
15. Who discovered Logarithms and the Decimal point?
If you are looking for someone to pay for help with Math homework, visit this site – CWAssignments, find the needed experts, and get your Math assignments done. This online service has already helped thousands of young learners.
Android is a mobile operating system created in 2003 by Andy Rubin.
Mr. Rubin started developing the Operating System first for digital cameras. Initially, Android was developed...
Excellеnt blοg!
Super
Brilliant.
I don’t know these questions’s answer.
I know a few.
It is amazing.
Sir ji mereko mathematice ka test dena hai
Very Cool!
Mai bhi mathematical Mai genius ho
Good